Buscar este blog

viernes, 20 de enero de 2017

Proyecte Canyet (Alcoi). 17/I/2006.











 

 





Abusant de la nostra amistat li he demanat a Alvar Seguí, que preparés un petit text sobre el Projecte Canyet. Del qual ell és el "alma mater". Les fotos segueixen la seqüència del dia de la sessió fotogràfica, ja fa 11 anys. Des d'aquí el meu reconeixement a Alvar, amic i gran persona. Sense el no s'hauria dut a terme aquest gran projecte.

"Projecte Canyet": projecte de
reintroducció del voltor comú a les comarques de l'Alcoià i del Comtat
  
El projecte Canyet es va iniciar a finals de l’any 2000. El seu objectiu ha estat el de consolidar una colònia de voltors comuns al Parc Natural de la Serra de Mariola. Aquesta espècie va desaparèixer de les nostres comarques fa més d’un segle. Finalment els animals han triat com a lloc de residència fixa els penya-segats de les serres que ens envolten. Ara mateix podem considerar que la colònia està consolidada. L’any 2005 va tindre lloc el naixements de les dues primers cries de voltor comú, a partir d’aquest any els polls nascuts han anat augmentat de forma exponencial. Ara mateix la població estable d’aquestes carronyes a la Mariola està entre seixanta i huitanta voltors. Aquest any 2016 han nascuts més de vint pollets.

Aquest projecte està essent possible gràcies a la dedicació altruista dels membres de la nostra associació (Fapas-Alcoi), a la col·laboració econòmica tant d’entitats públiques com privades, i a la complicitat de tota la ciutadania de la comarca.


No hay comentarios:

Publicar un comentario