sábado, 20 de abril de 2013

Fasseures. Gastronomía de Relleu.


Fasseures


Coques escaldades fregides

El otro día fuimos Sevilla y yo a comer a casa de Santi y Mila. Mila, excelente cocinera, nos deleito con el siguiente menú.
De aperitivo tomamos una habas y para comer fasseures y coques escaldades fregides.
Os paso la receta de les Fasseures, sacado del libro: “Menjar a Relleu”, editado por la Commisó de festes Mare de Déu del Miracle 2011.
Fasseures.
Ingredients per a 4 persones:
Per a la fasseura:
·         ½ barra de pa a remulla.
·         2 botifarres.
·         200 gr. de cansalada.
·         250 gr. de farina de panís.
·         Safrà, julivert ben talladet, sal i oli.
Per a l’olla:
·         Penques, nap, xirivia, carlota, fesols.
·         2 costelletes i un trosset de paleta de porc.
·         Aigua, oli i sal.
Posarem a bullir els ingredients de l’olla amb aigua, sal i oli fins a que estiguen cuits.
Mentre l’olla està bullint es fan les fasseures. Per a fer-les, escorrem el pa, ben escorregut, es posa la farina de panís, la botifarra, la cansalada, el safrà, sal al gust, un xorret d’oli. Es pasten ben pastades i es fan les fasseures.
Un hora abans de dinar, les fasseures es posen a coure a l’olla.
Aunque lo mejor fue la excelente compañía.

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